Slide show

1 / 10
 photo gamba_00000_zpsbypq7zzy.jpg
Barisan kepimpinan pelajar asrama untuk sesi 2016/2017 tampil dengan imej baharu!
2 / 10
 photo hfiz midonn_zpsatduoipm.jpg
Kehadiran Hafiz Hamidun memeriahkan Konsert Gema Mujahadah di SMKA Maahad Muar.
3 / 10
 photo gamba1_00000_zpswe44vm4k.jpg
Pelajar asrama SMKA Maahad Muar kreatif menghasilkan hiasan menggunakan barang-barang terpakai.
4 / 10
 photo gamba7_00000_zpslhcm2f7a.jpg
"Anugerah Huffaz Harapan".Tahniah adik!
5 / 10
 photo gamba5_00000_zpsmhlyu7mq.jpg
Para pelajar menghayati aktiviti berqasidah sehingga menitiskan air mata.
6 / 10
 photo gamba6_00000_zpsy5ddery2.jpg
Pelajar asrama SMKA Maahad Muar amat mementingkan kebersihan kerana 'Kebersihan itu sebahagian daripada iman.'
7 / 10
 photo gamba3_00000_zps59xeirjo.jpg
Majlis Jamuan Akhir Tahun bertemakan Retro ;menggamit memori,menjejak akar budi.
8 / 10
 photo gamba4_00000_zpszq45b9ks.jpg
Aktiviti Usrah merapatkan ukhuwah dalam kalangan pelajar walaupun berbeza tingkatan.
9 / 10
 photo gamba8_00000_zpseoqqglim.jpg
"Yang muda disayangi,Yang tua dihormati ^^ "
10 / 10
 photo gamba2_00000_zpsbcpeylsp.jpg
Lujnah Muslimin bergambar sebagai kenangan

Asrama SMKA Maahad Muar 2016/2017. Powered by Blogger.

Exam !




"Galak baca novel ni Sejarah dah khatam belum ni ?"
"Hehe. Janganlah tanya."


*gelak*




Assalamualaikum.



Bermula 8 October 2013 hingga 30 October 2013, bermulalah final exam kami ! All the best form 4. Form 1 and form 2 as well. Form 3 dah habis exam. Phew ~



Form 5 nak menghadap SPM. 



Kalau dah namanya exam. of course la cerita pasal budak hostel ni, yang stay up nye, yang tuitionnya, yang bertungkus lumus sungguh-sungguh macam-macam dibuatnya sampai subuh sebab.. nama pun exam kan ? 


dan semestinya sikap saling bantu-membantu dan saling memerlukan antara satu sama lain menjadi guru kepada teman kian terserlah di sini :) Hebat kan semua pelajar asrama ? Alhamdulillah. Moga kekal didunia and till Jannah !


Insya-Allah ameen :)



Wassalam :)




p/s : Usaha itu mesti. Doa jangan tinggal. 



Popular Posts

Youtube