Slide show

1 / 10
 photo gamba_00000_zpsbypq7zzy.jpg
Barisan kepimpinan pelajar asrama untuk sesi 2016/2017 tampil dengan imej baharu!
2 / 10
 photo hfiz midonn_zpsatduoipm.jpg
Kehadiran Hafiz Hamidun memeriahkan Konsert Gema Mujahadah di SMKA Maahad Muar.
3 / 10
 photo gamba1_00000_zpswe44vm4k.jpg
Pelajar asrama SMKA Maahad Muar kreatif menghasilkan hiasan menggunakan barang-barang terpakai.
4 / 10
 photo gamba7_00000_zpslhcm2f7a.jpg
"Anugerah Huffaz Harapan".Tahniah adik!
5 / 10
 photo gamba5_00000_zpsmhlyu7mq.jpg
Para pelajar menghayati aktiviti berqasidah sehingga menitiskan air mata.
6 / 10
 photo gamba6_00000_zpsy5ddery2.jpg
Pelajar asrama SMKA Maahad Muar amat mementingkan kebersihan kerana 'Kebersihan itu sebahagian daripada iman.'
7 / 10
 photo gamba3_00000_zps59xeirjo.jpg
Majlis Jamuan Akhir Tahun bertemakan Retro ;menggamit memori,menjejak akar budi.
8 / 10
 photo gamba4_00000_zpszq45b9ks.jpg
Aktiviti Usrah merapatkan ukhuwah dalam kalangan pelajar walaupun berbeza tingkatan.
9 / 10
 photo gamba8_00000_zpseoqqglim.jpg
"Yang muda disayangi,Yang tua dihormati ^^ "
10 / 10
 photo gamba2_00000_zpsbcpeylsp.jpg
Lujnah Muslimin bergambar sebagai kenangan

Asrama SMKA Maahad Muar 2016/2017. Powered by Blogger.

Jamuan Akhir Tahun Asrama SMKA Maahad Muar 2013.



"Akak, tahun ni tema apa ?"
"Zaman Kesultanan Melayu Melaka."

Beradu. Beradu. Keletihan. Badan betul letih kerja kat dewan belakang tadi. Background dah dengar muzik gamelan sekali dengan gajah berarak stylo memang betul-betul bunyi zaman kesultanan melayu melaka dah. 




Bismillah. Assalamualaikum semua warga pembaca yang budiman !


Pertama sekali, saya ingin mengucapkan terima kasih bagi sesiapa yang sudi mengunjungi blog ini ya :) Alhamdulillah. sudah menjadi tradisi bagi warga maahad, setiap tahun mesti ada jamuan akhir tahun asrama. betul atau tidak ? yaaa itu dia. dan pastinya tema setiap tahun itu berbeza. kalau ikut tahun lepas, tema Arabian Night. tapi tahun ni, ZAMAN KESULTANAN MELAYU MELAKA ! nampak macam old style. nampak macam simple. nampak macam tak best je. tapi bila diikutkan dan direnungkan kembali, macam seronok je dengar.



"Bismillahhirrahmanirrahim. Perhatian kepada semua warga asrama, jamuan akhir tahun asrama pada tahun ini adalah bertemakan Zaman Kesultanan Melayu Melaka, anda dikehendaki untuk memakai pakaian yang sesuai mengikut tema yang telah ditetapkan. Sekian harap maklum."



Masih terngiang-ngiang lagi kedengaran di telinga suara Lajnah Seranta & Siaraya dengan pengumuman yang diberikan. Almaklumlah, waktu itu waktu pulang ke kampung, dan majlis itu akan berlangsung pada minggu hadapannya. jadi, sempatlah pelajar asrama pulang ke rumah dan mencari pakaian yang sesuai untuk majlis tersebut.



segala usaha yang ditaburkan 2 hari sebelum majlis mendatangkan hasil yang cukup memuaskan bagi kami, para Lajnah 13/14. Alhamdulillah, tidak sia-sia usaha kami semua. Pada 9 November 2013, Sabtu, sebahagian daripada lajnah 13/14 telah memulakan kerja bagi menghias dewan untuk hari berikutnya iaitu pada malam 10 November 2013. 





di sebalik tabir ~

Berjaga malam tu, untuk fire drill sekali. Hehe. After fire drill hujan ! Alhamdulillah awal la juga buat fire drill tu. Kitorang guna mercun je. tak main la api-api ni. Padia ? Well, kalau bakar-bakar effect pada jalan tar. So, Hanan Lokoman sebagai sponsor mercun pun jadi tukang bakar mercun. tapi yang lajnah aspura part of them la. 


"Tahniah ! takde yang rentung. Tapi, lebih dari 5 minit baru hostel kosong ! Ape cer ni ?" - Nasyu.
"*krik krik*" - Aspuri. 5 seconds, burst out laugh. Nak interpret apa yang Nasyu cakap pukul 3 pagi tu macam lambat je nak cernakan. Haha.




After je fire drill memang hujan. Then, sambung qiamulail. Majlis start malam, after solat isyak. Nice simple. menanti kedatangan VVIP. 



tadaaaaa ! VVIP.
persembahan silat ^.^ sebagai penyambut tetamu
pintu masuk. Hisyam Hamdan dan Nazrin Shah :)
Persembahan Drama era Zaman Kesultanan Melayu Melaka daripada pelajar tingkatan 4. Khabarnya, mereka berlatih waktu pagi pada tarikh majlis. Hebatnya rasa. Thumbs up guys :)

Persembahan Nasyid Izdan dan.. jemput makan semuaaa :)

ucapan daripada Ustaz Sabri bin Ali untuk majlis Jamuan Akhir Tahun Asrama serta ucapan menyambut kepulangan Tuan Haji Omar bin Salleh yang baru sahaja pulang ke tanah air selepas selesai menunaikan haji :)
Tuan Haji Omar bin Salleh berucap ;)
ucapan daripada tetamu VVIP :)

Majlis diteruskan dengan Penyerahan watikah pelantikan exco sesi 12/13 kepada lajnah sesi 13/14 :) Tadaa !


Muslimin .
Muslimat.
Majlis Penyampaian Hadiah untuk aktiviti yang telah dijalankan di asrama. Alhamdulillah dan Tahniah kepada semua pemenang ^.^ Antara aktiviti tersebut ialah Dorm terbersih sepanjang tahun dan banyak lagi ~
Pemenang bagi pelajar asrama yang telah memenangi hadiah kerana berjaya mengikut tema yang telah ditetapkan. Tahniah kepada Luqman Nasir dan Nurul Indok Arasyh :)
Us. Kami. Nahnu. Lajnah 13/14. tak cukup 48 ni semua ni.


nah hadiah :) jemputlah tengok semua. Lajnah 13/14 SMKA Maahad Muar .


Alhamdulillah !


End. Wassalam :)


::: Nurul Fatin Hamdan.


Popular Posts

Youtube